Kosten die niet aftrekbaar zijn

(en ook zeker niet in je boekhouding moeten staan)

  1. Als je met je privéauto zakelijk rijdt, dan mag je de parkeerkosten niet aftrekken. Ook al zijn ze puur zakelijk. De zakelijke vergoeding van 0,19 cent per km vergoedt deze kosten, net zoals de brandstof en onderhoud. 
  2. Boetes: Deze kun je helaas ook niet aftrekken. Hierbij maakt het niet uit of je een zakelijke auto hebt of een privéauto.
  3. Kleding/kapper/schoenen: Je mooie nieuwe outfit, je mooie schoenen, ze zijn geen van alle aftrekbaar.Kleding is alleen aftrekbaar, als je deze privé niet kan dragen, bijvoorbeeld als er een logo opstaat.
  4. Zorgverzekering of andere persoonlijke verzekering. Deze hebben betrekking op jou en niet op je onderneming. Dus daarom niet aftrekbaar
  5. Sportlessen:Ook niet aftrekbaar. Dit is persoonlijk en heeft niets met je onderneming te maken.

Tuurlijk zijn er uitzonderingen. Bovenstaande uitgave kunnen ook een zakelijke uitgave zijn in jouw onderneming.

Hou er rekening mee dat als je kosten opvoert, jezelf altijd verantwoordelijk bent om aannemelijk te maken dat deze kosten zijn gemaakt inzake zakelijk belang.

Wil je meer informatie, een workshop volgen of gewoon even sparren, neem dan contact met mij op via mijn website: www.sparkleyourbusiness.com of per email: sparkleyourbusiness@gmail.com

Over mij:

Mijn naam is Garcia Stans.

Eigenaar van Sparkle your business. Zorgt ervoor dat ondernemers een juiste money mindset krijgen met als doel financiële vrijheid. And Remember:  Finance is Fun!