Opleidingen

Als ondernemer wil je steeds je kennis vergroten en jezelf blijven ontwikkelen. Je zal cursussen volgen en seminars.

Het is helaas niet zo dat je deze kosten vanzelfsprekend aftrekbaar zijn. De belastingdienst maakt namelijk een onderscheid in de volgende opleidingen(  cursus/seminar):

  • Hobby: als jij een cursus pottenbakken volgt en daar niets mee doet in je bedrijf, is deze niet aftrekbaar
  • Je volgt een cursus om nieuwe kennis op te doen. Stel je wil je naast marketeer je ook richten op de juridische kant. Dit is niet noodzakelijk voor je werk. Dit is niet zakelijk aftrekbaar, maar wel een privé aftrekpost
  • Je volgt een cursus om jouw kennis te verbreden en is relevant voor je onderneming. Dan mag je deze kosten aftrekken.Maar de kosten zijn pas 100% aftrekbaar als ze boven de €4600,- komen. Je kan er ook voor kiezen om 80% van deze kosten af te trekken als je niet boven de €4600 komt. De BTW is wel volledig aftrekbaar.

Wil je meer informatie, een workshop volgen of gewoon even sparren, neem dan contact met mij op via mijn website: www.sparkleyourbusiness.com of per email: sparkleyourbusiness@gmail.com

Over mij:

Mijn naam is Garcia Stans.

Eigenaar van Sparkle your business. Zorgt ervoor dat ondernemers een juiste money mindset krijgen met als doel financiële vrijheid. And Remember:  Finance is Fun!