Welke kosten zijn wel of niet aftrekbaar?

Elke ondernemer maakt kosten voor zijn onderneming, maar welke kosten zijn nu aftrekbaar en welke niet?

Eerst weer back to basic:

Wat betekent nu “kosten zijn aftrekbaar”?

Iedereen kent de basis wel: Omzet -/- kosten = winst. En over de winst mag de belastingdienst inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting berekenen.

Hoe meer kosten je aftrekt van je omzet, hoe minder winst je behaalt.  Nu hoor ik je denken: “ja, maar ik wil juist heel veel winst”. Dat klopt, maar realiseer je ook dat je over de winst belasting betaald. 

Doe jezelf niet tekort!

Probeer dan ook zoveel mogelijk kosten als zakelijke kosten op te voeren. Je doet jezelf tekort als je zakelijke kosten vergeet. Immers dan heb je meer winst en dan betaal je ook meer belasting.

Maar dit betekent niet dat je alle kosten zomaar mag opvoeren in je administratie.  Er zijn kosten die heel duidelijk zakelijke kosten zijn, kosten die in een grijs gebied vallen en kosten die een absolute no-go zijn. 

Hou er rekening mee dat bij elk van de kosten die je zakelijk opvoert je zelf moet kunnen aantonen, waarom deze kosten voor zakelijke doeleinden zijn gemaakt.   Als er producten of diensten zijn die je zowel zakelijk als privé gebruikt , dien je een correctie voor privé gebruik te maken.

Klik op onderstaande links om uit te vinden, wat echt geen aftrekbare kosten zijn en welke kosten dit mogelijk wel zijn.

Welke kosten zijn echt geen zakelijke kosten?

Welke kosten zijn mogelijk wel aftrekbaar?

Wil je meer informatie, een workshop volgen of gewoon even sparren, neem dan contact met mij op via mijn website: www.sparkleyourbusiness.com of per email: sparkleyourbusiness@gmail.com.

Over mij:

Mijn naam is Garcia Stans.

Eigenaar van Sparkle your business. Zorgt ervoor dat ondernemers een juiste money mindset krijgen met als doel financiële vrijheid. And Remember:  Finance is Fun!