De KOR wijzigt in 2020

De Kleine Ondernemersregeling wijzigt vanaf 2020. Maar wat betekent deze wijziging voor jou?

Wat houdt de KOR in?

De nieuwe KOR is een vrijstelling van de BTW.  Als jouw omzet onder de €20.000 valt, kan je er als ondernemer voor kiezen om de KOR toe te passen. Bij het toepassen van de KOR:

  • Doe je geen aangifte BTW
  • Je vermeldt geen BTW op je facturen. Je hoeft geen facturen meer te sturen. Als de klant erom vraagt, kun je dit wel doen, maar vermeldt dan op de factuur dat een vrijstelling van toepassing is.
  • De BTW op zakelijke kosten en investeringen mag je niet aftrekken.
  • Je mag een beperkte administratie bijhouden.

Je keuze geldt voor 3 jaar of tot je de €20.000 grens bereikt.

Bereik je deze €20.000 grens dan moet je btw berekenen vanaf de levering waarmee je de €20.000 grens overschrijdt en je afmelden voor de KOR.

Wel of niet toepassen van de KOR?

Of je wel of niet de KOR moet toepassen hangt af van een aantal factoren:

  • Heb je een sterk wisselende omzet, dan is de nieuwe KOR niet wenselijk. Je kan niet voor 1 jaar deelnemen en dan weer niet.
  • Krijg je vaak BTW terug of ga je grote investeringen doen, ook dan zou het niet wenselijk kunnen zijn.

Wil je je aanmelden voor de KOR, dan moetje dit doorgeven bij de belastingdienst via het aanmeldformulier. Als je wilt deelnemen per 1/1/2020 dan moet je je uiterlijk 20 november aanmelden. Doe je dit later, dan gaat dit per tijdvak twee (april 2020) in.

Wil je meer informatie , een workshop volgen of gewoon even sparren, neem dan contact met mij op via mijn website: www.sparkleyourbusiness.comof per email: sparkleyourbusiness@gmail.com

Over mij: 

Mijn naam is Garcia Stans. Eigenaar van Sparkle your business. Zorgt ervoor dat ondernemers een juiste money mindset krijgen met als doel financiële vrijheid. And Remember:  Finance is Fun!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Je gegevens zijn veilig en worden niet doorgestuurd.