Hoe krijg je genoeg geld op je bankrekening?

Herken je dit? 

Je hebt aardig wat klanten, je hebt een mooie omzet, je factureert aan klanten, maar toch is het banksaldo negatief of draait het om de 0. Ben jij vaak geld aan het overmaken van je privérekening naar je zakelijke bankrekening?

Een negatief banksaldo is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe komt dat toch? Het belangrijkste is om eerst achter de oorzaak te komen. 

Stap 1: Bekijk je uitgave. Waar geef je nu veel geld aan uit?

  • Zijn het kosten die verband houden met je omzet? 
  • Of zijn het algemene kosten, zoals opleiding, drukwerk, etentjes met klanten?

Stap 2: Zijn het kosten die verband houden met je omzet?

Dit is de kostprijs van je omzet. Zonder deze kosten kun jij je productie/dienst niet verkopen.

Stel je verkoopt bedrukte T-shirts, dan behoort dit tot je bedrijfskosten: de kosten voor de T-shirts/de drukkosten/verzendkosten etc.

Kijk hier kritisch na en vraag jezelf af kan je hier ergens op bezuinigen? Heb je daadwerkelijk die hoge voorraad T-shirts nodig, kan je besparen op de verzendkosten etc.

Stap 3: Kijk ook eens kritisch naar je overige kosten.

Waar geef je het meeste geld aan uit? Coaching, opleiding, drukwerk, marketing, lunches?

Zijn die allemaal echt nodig? Of kan je hier ook op besparen.

Levert die facebook advertentie nu echt heel veel op qua omzet? Heb je nu echt elke maand een coachingsessie nodig of kan dit ook om de twee maanden.

Of leef je gewoon op te grote voet? Wees eerlijk tegen jezelf.

Stap 4: Check je prijs

Een andere oorzaak kan zijn dat je prijs te laag is. Ga nogmaals na of je prijs wel goed in elkaar zit.  Kan je hoger vragen?

Stap 5 :  Betalende klanten

Een open deur: Maar betalen je klanten wel? Als je factureert, check je dan ook of je klanten daadwerkelijk geld overmaken?

Stap 6: Bekijk ook eens de planning voor je cash.

Het moment dat je geld van een klant ontvangt komt niet altijd overeen met het moment waarop jij je je rekeningen moet betalen. Maak hier een planning van en kijk of je het een en ander kan verschuiven.

Als je deze stappen volgt, zal je erachter komen hoe je een positief banksaldo kan krijgen.

Wil je meer informatie, een workshop volgen of gewoon even sparren, neem dan contact met mij op via mijn website: www.sparkleyourbusiness.com of per email: sparkleyourbusiness@gmail.com

Over mij:

Mijn naam is Garcia Stans.

Eigenaar van Sparkle your business. Zorgt ervoor dat ondernemers een juiste money mindset krijgen met als doel financiële vrijheid. And Remember:  Finance is Fun!